Är foton från Google Foto säkra? Hur man gör Google Foto privat

Senast uppdaterad 21 september 2025 av Peter Wood


När du sparar viktiga foton på Google Foto kanske du undrar om det är säkert att hålla dem borta från nyfikna ögon. Hur gör man sina Google Foton privata ? Google Foton är mer än bara en viktig molntjänst för att spara foton och videor, vilket gör att du kan visa foton, redigera filer och dela dem på olika plattformar. Lär dig bara mer om de olika metoderna för att enkelt göra Google Foton privata från artikeln nu.

Gör Google Foto Privat

Del 1: Är foton från Google Foto privata

Google Foto är en mångsidig fotogalleriapp som låter dig säkerhetskopiera alla foton på din iPhone eller Android-telefon. Är fotona i Google Foto privata och säkra?

Generellt sett kan ingen komma åt bilderna och videorna utan rätt ID och lösenord. Betyder det att du inte behöver göra Google Foto privat? Här är några scenarier du bör vara särskilt uppmärksam på.

1. Delade foton via länkar

Google Foto låter dig dela foton via länkar. Alla delade foton är öppna för allmänheten, även om de bara delas med specifika personer. När du delar ett foto i Google Foto skapar Google en länk och skickar den till mottagaren. Alla som får länken kan se ditt foto.

2. Google Foto-konto

Som molntjänst finns det fortfarande chanser att bryta sig in i molntjänsten för att kontrollera bilderna. Dessutom kan dina vänner eller familj enkelt komma åt bilderna från Google Foton i appen. Det är anledningen till att Google Foto har vissa standardfunktioner för att göra Google Foto privat.

Dela Google Foton

Del 2: Hur man döljer privata foton med hjälp av Google Photos

Om du aktiverar den automatiska säkerhetskopieringsfunktionen i Google Foton eller gör det manuellt på en av dina enheter, synkroniseras den med de andra enheterna med samma Google-konto. För att göra dina Google Foton privata kan du också dra fördel av arkiveringsfunktionen.

Hur man döljer privata foton på Google Photos på mobilen

När du har några privata foton på din smartphone kan du säkerhetskopiera och synkronisera dem med Google Photos tillbaka. För att dölja dina privata foton i Google Foto-appen kan du följa stegen nedan.

Steg 1: Öppna Google Foto-appen på din smartphone och hitta de foton och videor du vill dölja. Tryck på Mer -menyn med en trepunktsikon i det övre högra hörnet.

Steg 2: Välj alternativet Arkiv i snabbmenyn. I det fallet kommer dina foton att försvinna i standardalbumen för att göra fotona på Google Foto privata.

Steg 3: När du vill visa dina privata foton på Google Foto trycker du på menyknappen med en ikon med tre rader och väljer alternativet Arkiv för att öppna det dolda albumet. Då ser du dina foton.

Hur arkiverar du Google Foto

Obs ! Om du vill göra dina fotoalbum privata i Google Foto bör du kontrollera inställningarna för varje album. Se till att inaktivera Dela album och aktivera Ta bort geografisk plats i Objekt som delas via länk.

Hur man döljer privata foton på Google Foto på datorn

När du använder Google Foto på din dator kan du dölja privata bilder med webbläsaren. Använd bara en liknande process för att lägga till fotona i arkivmappen i Google Foto.

Steg 1: Gå till https://photos.google.com/ i din webbläsare och logga in på ditt konto.

Steg 2: Hitta det foto du tänker göra privat i Google Foto och klicka på det för att öppna den stora versionen.

Steg 3: Tryck sedan på trepunktsikonen längst upp till höger och välj Arkiv för att flytta det privata fotot till arkivmappen.

Obs ! För att visa det privata fotot i Google Foto, gå till arkivmappen, välj önskat foto, klicka på ikonen med tre punkter och välj Avarkivera.

Google Photos arkivdator

Del 3: Bästa metoden för att göra Google Photos privata på PC / Mac

Det gömmer bara dina foton och videor i ett separat album istället för att lösenordsskydda mediefilerna. Bilderna är fortfarande tillgängliga från den delade länken eller Google Foto-kontot, när du vill dölja dem och göra Google Foto helt privat. WidsMob MediaVault är den önskade fotovalvappen som gör att du kan skydda foton och videor från Google Photos med ett lösenord. Den stöder JPEG, PNG, BMP, HEIC, MOV, MP4 och de flesta RAW-filformat från de flesta enheter. Dessutom kan du också hantera bilderna och videorna, bläddra i dem direkt i programmet och till och med ställa in de olika säkerhetsnivåerna för de privata mediefilerna.

  1. Dölj dina foton och videor från Google Foto privat med ett lösenord.
  2. Lås privata bilder med AES-256-krypteringsteknik på militär nivå.
  3. Arbeta med ett brett utbud av bildformat, t.ex RAW, MP4, HEICOch mycket mer.
  4. Spela upp de låsta fotona och videorna i de olika webbläsarlägena.
Win Download Mac Ladda ner

Hur man gör foton från Google Foto privata

Steg 1: Installera Google Photos-valvet

När du har installerat fotovalvet kan du starta programmet på din PC/Mac. Därefter kan du ange ditt lösenord och skriva in det igen, och sedan klicka på knappen Klar för att bekräfta. Det är bäst att skriva ner lösenordet eftersom det är det enda sättet att komma åt dina privata foton.

Konfigurera lösenord MediaVault

Steg 2: Justera de olika parametrarna

För att justera säkerhetsnivån kan du helt enkelt klicka på Arkiv- menyn och välja alternativet Inställningar . Gå till fliken Säkerhet och växla mellan Standard och Hög. Dessutom kan du också ändra eller återställa lösenordet i programmet.

Ställ in säkerhetsnivån

Steg 3: Gör foton från Google Foto privata

Klicka på knappen Importera filer eller knappen Importera mapp för att importera foton och videor från Google Foto. Högerklicka på alternativet Lägg till i album för att överföra och skapa ett privat album för Google Foto.

Lägg till i Hidden Album

Steg 4: Visa dina privata foton och videor

När du vill se dina privata foton från Google Foto, leta reda på det specifika albumet och dubbelklicka på filen. Nu kan du använda Esc och andra tangenter på ditt tangentbord för att styra uppspelningen.

Ställ in säkerhetsnivån Win Download Mac Ladda ner

Del 4: Vanliga frågor om att göra Google Foto privat

1Hur vet du att bilderna är privata i Google Foto?

Alla foton du laddar upp till Google Foto är privata som standard. Men när du delar länkarna med andra, om en slumpmässig person skulle få den länken, kan de se det delade fotot. Det är anledningen till att du bör göra bilderna i Google Foto privata.

2Vilka är viktiga saker för att göra Google Foto privat?

Kontrollera delningsinställningarna för varje album du skapar. Kontrollera delningsinställningarna på ditt konto för att hålla saker så privata som du vill. Se till att aktivera Ta bort geografisk plats i objekt som delas av länk. Naturligtvis ska du inte dela länkarna till bilderna med någon okänd.

3Hur håller jag Google Foto privat när du delar bilderna?

Du kan lägga till ett partnerkonto i Google Foto. Genom att göra det kommer vissa bilder beroende på de angivna förhållandena att delas automatiskt med din partner. Naturligtvis kan du även använda Snapchat eller andra applikationer för att göra bilderna från Google Photos privata.


Slutsats

Du bör förstå om Google Photos gör foton privata och hur du döljer dina foton i molnet. Det kan inte förnekas att Google Photos är en bekväm metod för att säkerhetskopiera och lagra dina foton. Sedan kan du komma åt dem på vilken enhet som helst med ditt konto. Men som molntjänst är dataläckan ett stort problem. Om du vill spara dina foton på en lokal hårddisk, WidsMob MediaVault är ett avancerat fotovalvprogram som kan skydda dina bilder med ett lösenord på Windows och Mac.

Win Download Mac Ladda ner

Du kanske är intresserad