Gör foton privata på Facebook

6 lösningar för att göra foton privata på Facebook med lätthet 2020

Facebook erbjuder en bra plattform för dig att dela fantastiska foton. När du lägger upp bilder på Facebook och vanligtvis är de synliga för allmänheten som standard.

Det verkar som om du har noll integritet på din Facebook även om du kan dölja foton på Facebook. Du kommer att ha andra bra val att gör foton privata på Facebook.

Läs artikeln du kan läsa om konkreta metoder för att göra foton privata på Facebook från allmänheten som nedan.

Gör foton privata på Facebook

Lösning 1: Hur man gör foton privata på Facebook på skrivbordet

När du laddar upp några av dina personliga foton med familjer och närmaste vänner, särskilt utan att ange vem som kan se dem.

Därför kan alla som besöker din Facebook-tidslinje se dessa bilder. Det kan ge dig några problem, så det är nödvändigt för dig att dela privata foton på Facebook med människor du litar på istället för hela världen.

Det finns två allmänna alternativ för att göra foton privata på Facebook:

1. Gör ett enda foto privat på Facebook

När du vill ändra integriteten för dina senaste foton på Facebook-tidslinjen måste du veta ett enkelt och snabbt sätt att göra ett enda foto privat på Facebook-tidslinjen.

Denna metod kan vara det mest omedelbara tillvägagångssättet för att göra dina senaste foton privata på Facebook.

Börja bara med att lära dig hur du gör foton privata på Facebook-tidslinjen.

1. Logga in på ditt Facebook-konto och välj fotot från Facebook-tidslinjen som du vill göra privat.

2. Klicka på knappen i närheten av det datum som heter publikväljare. Då kan du se tre alternativ.

3. välj endast Me. När du har avslutat det här steget kan bara du se fotot.

Gör ett enda foto privat på Facebook

Nu gör du bilder privata på Facebook-sidan framgångsrikt, bara du kan se dem. Eller så kan du välja den specifika målgrupp du vill dela med dina foton.

Jämför med radera foton på Facebook, det här kan hjälpa dig att undvika problem på grund av att du har publicerat ditt individuella foto till allmänheten.

2. Gör foton privata på Facebook

Metoden som nämns ovan är lämplig för ett enda foto. Dessutom kan du göra foton privata på Facebook genom att följa stegen enkelt.

Generellt hjälper den andra metoden dig att göra foton privata på Facebook bekvämare och spara tid.

1. klick foton. När du har gått till din Facebook-sida hittar du knappen under omslagsbildet.

2. Öppna fotot som du försöker ändra sekretessinställningen för.

3. Använd publikväljare verktyg bredvid tiden, fortsätt klicka på alternativet för Redigera sekretess för inlägg.

4. klick publikväljare från ett nytt fönster och välj sedan endast Me.

Det sista steget liknar det första tillvägagångssättet. Du behöver inte spendera din tid på att hitta det foto du vill göra det privat.

Det skulle vara snabbare för dig att välja fotot från Dina foton där innehåller alla dina bilder. Och du kan göra foton privata på Facebook på kort tid.

Lösning 2: Hur man gör fotoalbum privata på Facebook på skrivbordet

Dessa två metoder ovan hjälper dig att kontrollera att personen kan se dina foton. Medan du inte vill ändra fotos integritet en efter en, kommer du att vilja veta hur man gör fotoalbum privata på Facebook.

När du väl är bekant med tillvägagångssättet för hur du gör fotoalbum privata på Facebook kan du faktiskt använda det för att göra nya foton privata på Facebook.

1. Gå till din Facebook-profil och klicka sedan på foton knappen under omslagsbildet.

2. klick album och välj ett album som du vill ändra sekretessinställningen för.

3. Klicka på publikväljare -knappen sprängde albumnamnet. Och välj endast Me.

Dölj foton på Facebook-album

Det gör albumet helt privat såväl som varje enskilt foto inuti. Det blir extremt enkelt att göra foton privata på Facebook.

Oavsett om du vill ställa in integriteten för varje personligt foto eller göra fotoalbum privata på Facebook.

Lösning 3: Hur man gör foton privata på Facebook från iPhone

De grundläggande metoderna för att göra foton privata på Facebook och göra fotoalbum på Facebook är konsekventa. Så länge du kan hitta publikväljare, det blir inte svårt att göra foton privata på Facebook.

Men när du måste göra foton privata på Facebook från iPhone fungerar de metoderna inte. Om du vill göra gamla inläggsbilder privata på Facebook kan följande metoder hjälpa dig mycket.

1. Logga in på din Facebook och klicka på knappen till höger om sekretess Genvägar längst upp till höger.

2. klick inställningar i rullgardinsmenyn.

3. klick Sekretess på vänster sida.

4. Fokusera på Vem kan se mina grejer? och hitta sedan det tredje alternativet, Begränsa publiken för gamla inlägg på din tidslinje, på detta block.

5. Klicka på Begränsa gamla inlägg Det kan visas som ett varningsfönster, oroa dig inte för det.

6. klick Stänga, vilket är det sista steget.

Gör foton privata på Facebook från iPhone

Du kan göra foton privata på Facebook-mobilen när du laddar upp dem till Facebook. Men om du redan har lagt upp dem på Facebook och vill göra foton privata på Facebook från din telefon, håll bara dessa enkla steg i åtanke.

När du är klar med de sex stegen ovan kan du göra foton privata på Facebook var du än är.

Lösning 4: Hur man döljer taggade foton på Facebook

Faktum är att om du vill göra foton helt privata på Facebook, bör du se till att ingen är taggad på de foton du föredrar att göra privata.

Annars kan bilderna fortfarande se av dem, inklusive deras vänner. Om det stör dig finns det ett sätt att du kan kontrollera vem som ser din fototagg.

1. Logga in på din Facebook-profil. Och klicka på knappen bredvid sekretess Genvägar.

2. välj inställningar i rullgardinsmenyn.

3. klick Tidslinje och taggning på vänster sida.

4. Leta efter inställningen Vem kan se saker på min tidslinje?

5. Klicka på den andra delen av detta block Vem kan se foton som du har taggats på på din tidslinje?

6. Välj endast Me från fyra alternativ i rullgardinsmenyn. Klicka sedan Stänga.

Dölj taggade foton på Facebook

Det är lätt att dölja taggade foton på Facebook. Följ bara ovanstående metoder steg för steg, du kan dölja taggade bilder effektivt och göra absolut foton privata på Facebook.

Lösning 5: Hur man gör foton privata på Facebook-tidslinjen

Om du vill hindra människor från att tagga dig utan din tillåtelse kan du aktivera Facebooks funktion för tidslinjegranskning.

Steg 1. Gå till Facebook-menyn "Inställningar" och klicka på "Tidslinje och märkning".

Steg 2. Klicka på knappen "Redigera" bredvid "Granska inlägg du är taggade i innan inlägget visas på din tidslinje?" Välj sedan ”Enabled” för att aktivera den här funktionen.

Steg 3. När du får meddelandet kan du välja om sådana inlägg ska visas på din tidslinjealternativ.

Bilderna kommer fortfarande att visas någon annanstans på Facebook enligt de sekretessinställningar som används för att lägga upp dem.

Facebook Timeline

Lösning 6: Hur man döljer foton genom att ställa in sekretessalternativ

Om du väljer "Allmänt" i sekretessinställningen kommer den att vara synlig för hela världen.

Om du väljer "Vänner" kommer det att vara tillgängligt för alla dina vänner på Facebook inklusive vänner du kan lägga till i framtiden.

När du väljer "Endast jag" kommer du att göra bilden endast synlig för dig själv.

Om du väljer ”Anpassad” kan du välja en grupp människor som tillåter att se fotot till annat innehåll. Du kan också välja förbefolkade grupper av vänner, till exempel dina vänner från en viss arbetsgivare, skola eller geografiskt område.

Sekretessinställning Facebook


Börja bara göra foton privata på Facebook med ovanstående sex metoder. Och njut av att hantera dina fotos integritet på Facebook istället för att ta bort foton från Facebook direkt.


Peter Wood
Peter Wood
Peter Wood, seniorredaktör, fokuserar på fotografidesign och redigeringsprogram och apparater.
Blogg